Voor De Behandeling

Wij zien de patiënt graag zo vroeg mogelijk. In sommige gevallen kunnen we ingrijpen bij kleuters door gebruik van pre-orthodontische apparatuur, want slechte occlusie kan reeds op jonge leeftijd voorkomen. Gewoontes als tongzuigen, mondademhaling, infantiel slikken… kunnen bijdragen tot deze afwijkingen. Deze kunnen reeds gecorrigeerd worden op jonge leeftijd en soms meer complexe orthodontische behandelingen in de toekomst vermijden.

 

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zal de tandarts de situatie van uw gebit, de kaken en het gezicht klinisch beoordelen. We vragen u naar uw verwachtingen en uw medische geschiedenis. Vervolgens zullen we in grote lijnen de mogelijkheden van orthodontische behandeling met u bespreken.

De conclusie van het eerste consult kan zijn dat behandelen (nog) geen zin heeft. Wanneer een behandeling wel zinvol is, volgt een uitgebreid onderzoek alvorens we een beugel plaatsen.

Om een afspraak te maken voor het eerste consult bel je even naar onze balie assistente op het nummer 03 294 00 50.

 

Uitgebreid onderzoek

 Tijdens het eerste consult hebben we al een indruk gekregen van de staat van uw gebit. Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn, is een uitgebreid onderzoek nodig. Tijdens de tweede afspraak worden er digitale röntgenfoto`s en lichtfoto’s van het gezicht en de mond gemaakt.

Ook worden er gebitsafdrukken gemaakt (het ‘happen’).

Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat tijdens het derde bezoek met u zal worden besproken. 

 

Bespreken behandelplan

Als het behandelplan gemaakt is, nodigen we u uit om het met ons te komen bespreken. We bespreken welke beugel(s) nodig zijn, de voor- en nadelen van de behandeling en eventuele alternatieven. Tevens wordt de geschatte behandelduur aangegeven en krijgt u een gespecificeerde kostenraming. Er is alle tijd om vragen te stellen. Vervolgens informeren we uw eigen tandarts over de stappen die genomen gaan worden.