Gedurende De Behandeling

De duur van de totale behandeling is afhankelijk van de te corrigeren afwijking, de conditie van het gebit en de ontwikkeling van het gebit en niet te vergeten de medewerking van de patiënt. Meestal duurt de behandeling 24 tot 30 maanden. Uiteraard proberen we de behandeling zo spoedig mogelijk af te ronden, maar het kost tijd om een zo stabiel mogelijk eindresultaat te verkrijgen. Daarbij bepaalt de natuur voor een belangrijk deel het tempo van de tandverplaatsing.

 

Controles

Na het plaatsen van de slotjesbeugel, moet je normaal om de 4 weken op controle komen, maar afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan de tandarts beslissen jou meer of minder te zien. Bij de controles bekijkt de tandarts hoe de behandeling verloopt en wordt de beugel gecontroleerd en bijgesteld. 

Voor pijnklachten of een kapotte beugel is het is wel aan te raden de praktijk te bellen.

Medewerking gevraagd!

Tijdens iedere fase van de behandeling is de inzet van de patiënt(e) van het grootste belang voor het bereiken van de beste resultaten. Alle instructies voor het dragen van bijv. beugels en elastieken moeten echt nauwkeurig worden opgevolgd om vertraging van de behandeling te voorkomen.

 

Goed en vaak poetsen

Mondhygiëne is van het grootste belang. Poets dus minstens 3 x per dag het gebit en de beugel(s) met fluoridehoudende tandpasta. Vaker mag natuurlijk ook! Vergeet niet 1x per dag te reageren en met een fluoridespoelmiddel te spoelen.

 

Beugels

De doelstelling van onze orthodontische behandelingen is het bekomen van een goede tandstand en een mooie glimlach, maar nog belangrijker, een mooi profiel. Wij denken dat een goed geproportioneerd gezicht, met een goede gewichtsverhouding, even belangrijk is als een mooie glimlach, daarom vermijden wij zo veel als mogelijk extracties.

Om het mogelijk te maken tot een mooie glimlach en goede gezichtsverhouding te komen moeten we vaak gebruik maken van extra apparaten zoals buitenbeugels,expansie apparatuur, twin-blokjes …