Cosmetische Tandheelkunde

Hierbij staan voornamelijk de voortanden centraal. Een mooie, stralende lach is erg belangrijk in het dagelijks functioneren. Daarbij spelen de stand, vorm en kleur van de tanden een belangrijke rol.

Er staan ons diverse mogelijkheden tot onze beschikking: 

Porseleinen kronen

Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon de beste oplossing. Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Facings

Hierbij wordt enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd, en vervangen met een laagje porselein. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt.

Witte vullingen

Vaak bederven slechte, verkleurde vullingen het aangezicht van uw tanden. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat er een hoge graad van perfectie kan worden bereikt. Het resultaat is onzichtbare reparaties voor een uitmuntende esthetiek.

 

Belangrijk

 Het succes van vele restauratieve en cosmetische behandelingen hangt voor een belangrijk deel af van de technische kennis en vaardigheid van de tandtechnieker. Wij hebben het geluk dat er in het naburig pand een tandtechnisch laboratorium is gehuisvest. Dit laboratorium heeft zich gespecialiseerd in esthetiek met de combinatie functionaliteit.

Het personeel wordt voortdurend bijgeschoold en nieuwe toepassingen worden direct doorgevoerd. Dit resulteert in een zeer hoge kwaliteit, daarbij komt het feit dat er een bijna direct contact is tussen technieker, tandarts en patiënt en kan er zelfs tijdens het prepareren overleg gevoerd worden over de te volgen lijn.

Dit contact is zeer belangrijk ter voorkoming van technische problemen en bij het op kleur brengen van elementen en het aanpassen van vorm en contour. Hierdoor wordt de patiënt veel meer betrokken bij het uiteindelijke resultaat, want wat wij mooi vinden is niet per definitie wat u als patiënt mooi vindt. 

Remgeld

Zoals  jullie hebben kunnen vernemen via de pers zullen de patiënten dewelke in het vorige jaar geen consultatie bij de tandarts hebben gedeclareerd bij het ziekenfonds een verhoogd remgeld moeten betalen vanaf, daarmee willen wij via deze de mensen aanmanen zo spoedig mogelijk een afspraak te maken.