Home

Algemeen

De tandarts ziet de patiënt vaak als eerste. Hij/zij onderzoekt, stelt diagnoses, formuleert behandelplannen en behandelt gebitten. De tandarts zorgt ervoor dat ziekten en afwijkingen aan het gebit zoveel mogelijk worden voorkomen.

Orthodontie

Onze tandarts-orthodonte is specialiste voor scheve tanden en kiezen. Zij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Veel kinderen zijn onder behandeling bij een orthodontist, maar ook steeds meer volwassenen kloppen bij deze specialist aan.

Kindertandheelkunde

De kindertandarts (tandarts-pedodontoloog) heeft een speciale opleiding gevolgd op gebied van kinderen tot 16 jaar en kan meestal een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind. Hiervoor is een balans nodig tussen doorzetting en terughoudendheid.

Cosmetisch

Hierbij staan voornamelijk de voortanden centraal. Een mooie, stralende lach is erg belangrijk in het dagelijks functioneren. Daarbij spelen de stand, vorm en kleur van de tanden een belangrijke rol.

Implantaten

Het verlies van tanden of kiezen kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. Al met al is het een zeer vervelende en vaak traumatiserende gebeurtenis. Ook de locatie, waar het element verloren gaat, is van groot belang.

Volwassenen

Orthodontie is er niet alleen voor kinderen in de groei, ook volwassenen kunnen met een beugel worden behandeld.
Gezien wij dit niet in onze praktijk praktiseren verwijzen wij U graag naar een gespecialiseerd Orthodont.

Thuisbleken

Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen een aantal tinten lichter van kleur te maken. Wij geven u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen.

Over B-Dent

Medio 2009 is op het Antwerpse Zuid tandartspraktijk B-Dent opgericht. De praktijk is nu met meerdere tandartsen gevestigd in een prachtig pand op de Antwerpse Leien.

Onze filosofie is dat goede tandheelkundige zorg meer omvat dan enkel het repareren van enkele tanden en kiezen. Aan iedere tand zit immers een mens vast. Wij geloven in een brede, alomvattende aanpak waarin verbetering van mondhygiëne, herstel van functie en esthetiek, alsmede persoonlijke aandacht centraal staan.

‘You’re never fully dressed without a smile.’

– Martin Charnin

Covid-19 Update

Met enige fierheid kunnen wij melden dat onze heropstarten is geslaagd. Vanaf nu zijn we telefonisch terug volledig bereikbaar, maar gezien de vele telefoontjes vragen wij niet dringende vragen via mail te stellen.
Onze praktijk heeft alle nodige schikkingen uitgevoerd om Corona safe te werken. De praktijkruimten worden allen met UVC Licht gedesinfecteerd.

Wanneer bent u voor het laatst op controle geweest?

Boek nu uw halfjaarlijkse controle in. Deze wordt terugbetaald door het ziekenfonds.
Afspraak Maken

Contact

Adres

Amerikalei 106
2000 Antwerpen

Telefoonnummer

+32 3 294 00 50

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:00 uur